Cóc amb mel

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosa Balsebre
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Forn de Baix
  • Informació nutricional
    +Obre

    La mel és un producte biològic amb una elevada concentració de sucres i d'energia, també conté substàncies que li atorguen certes propietats antisèptiques.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a un cóc amb mel:
  • Per a la base:
  • 25 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 50 ml d'aigua
  • 2 g de sal
  • 10 g de sucre
  • 15 g de llevat fresc
  • 50 g de llevat mare
  • 200 g de farina
  • coriandre
  • matafaluga
  • anís
  • essència de llimona
  • Per al farcit:
  • 200 g d'oli d'oliva verge extra
  • 300 g de farina
  • 400 g de mel
  • 25 g de sucre
  • 1 rovell d'ou
  • essència de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.

Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.

Mentrestant, per fer el farcit, poseu en un bol l'oli, el sucre, l'essència de llimona, el rovell d'ou, la mel i la farina i remeneu-ho tot amb espàtula fins que quedi una pasta melosa, fina i homogènia.

A continuació, estireu la pasta base amb un corró, ben fina, poseu-la en una safata (de 4 racions), cobriu-la amb el farcit i deixeu-la coure al forn, prèviament preescalfat, a 160 graus durant una hora. Finalment, a mig coure es recomana tirar-hi a sobre un rajolí addicional de mel. Aquest rajolí és decoratiu i incrementa el gust de mel del coc.

I ja per acabar, ja podeu servir el cóc.