Clotxes d'anxova

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anxova és un peix blau ric en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 anxoves salades

    4 llonguets

    1 patata monalisa

    1 ceba de Figueres

    4 tomàquets pera

    16 olives gordal sense pinyol

    una cullerada de tàperes

    una cullerada de pasta concentrada de tomàquet

    una cabeça d'alls

    un got de llet

    farina

    pebre negre

    oli d'oliva verge extra

    sal grossa

PREPARACIÓ

Escalivem la  patata, la ceba i la cabeça d'alls al forn. Per fer-ho ho posem sobre sal grossa en una safata a 220 graus durant 35 min.

Netegem les anxoves: traiem totes les espines dels extrems del filet i reservem l'espina central.  Un cop netejats els filets els deixem en remull amb aigua mineral durant 15 minuts.  Les espines que hem reservat també les submergim en llet durant 15 minuts.

Pelem els tomàquets i en traiem la polpa, en fem pètals i la tallem a daus petits. Els deixem escórrer en un colador fi.

Tallem els llonguets per l'extrem superior i en buidem la molla. Fem la molla a daus i la reservem. Tallem les olives per la meitat i les reservem.

Traiem les espines i les deixem en papers absorbents diferents perquè quedin ben seques. Les anxoves, les deixem en un plat pla amb oli d'oliva verge extra i una mica de pebre negre.

Quan les espines estiguin ben seques, les passem per farina i les espolsem bé. Després les fregim amb oli molt calent fins que quedin ben torrades. Un cop fetes, les deixem sobre un paper de cuina per treure l'excés d'oli i les reservem. Aprofitem l'oli i fregim els daus de pa i ho reservem.

Quan la patata i els alls estiguin escalivats, ho pelem i ho aixafem. Amb l'ajuda d'una cullera o una forquilla en fem una pasta dins un bol, hi tirem un rajolí d'oli d'oliva verge extra, ho rectifiquem de sal i un cop fet ho posem dins una mànega pastissera.

Posem dins el pa la crema de patata, la ceba escalivada tallada, les tàperes, l'anxova, les olives, el tomàquet triturat, els crostons i les espines. Per presentar-ho, tallem el pa pel mig per veure les capes.

Anar al contingut