Clericó (Vi de fruites) - Asunción, Paraguai
- Programa: Karakia
- Cuina: Patricia Duarte, Girona
INGREDIENTS
- plàtans
- prunes
- préssecs (naturals o en almívar)
- mandarines
- pomes
- raïm
- síndria
- pinya
- meló
- vi negre
- sucre
PREPARACIÓ
Hi podeu posar les fruites que vulgueu. Les quantitats, tant de fruita com de vi, dependran de quanta gent n'hagi de prendre.
Peleu i talleu ben menuda tota la fruita. Poseu-la en un recipient força gros i aboqueu-hi el vi.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor. Remeneu-ho perquè el sucre es desfaci i deixeu macerar la fruita amb el vi unes quantes hores (millor a la nevera) abans de servir el clericó.
També ho podeu refredar de manera més ràpida afegint-hi uns quants glaçons.
Peleu i talleu ben menuda tota la fruita. Poseu-la en un recipient força gros i aboqueu-hi el vi.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor. Remeneu-ho perquè el sucre es desfaci i deixeu macerar la fruita amb el vi unes quantes hores (millor a la nevera) abans de servir el clericó.
També ho podeu refredar de manera més ràpida afegint-hi uns quants glaçons.