Clericó (Vi de fruites) - Asunción, Paraguai

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Patricia Duarte, Girona

INGREDIENTS

  • plàtans
  • prunes
  • préssecs (naturals o en almívar)
  • mandarines
  • pomes
  • raïm
  • síndria
  • pinya
  • meló
  • vi negre
  • sucre

PREPARACIÓ

Hi podeu posar les fruites que vulgueu. Les quantitats, tant de fruita com de vi, dependran de quanta gent n'hagi de prendre.
Peleu i talleu ben menuda tota la fruita. Poseu-la en un recipient força gros i aboqueu-hi el vi.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor. Remeneu-ho perquè el sucre es desfaci i deixeu macerar la fruita amb el vi unes quantes hores (millor a la nevera) abans de servir el clericó.
També ho podeu refredar de manera més ràpida afegint-hi uns quants glaçons.

Anar al contingut