Clafutís de figues

INGREDIENTS

  • 500 g de figues de Coll de Dama
  • 6 ous
  • 100 g de sucre
  • 95 g de farina
  • 12,5 cl de crema fresca
  • Mantega
  • Un pessic de sal
  • Sucre glas

PREPARACIÓ

1. Peleu les figues i talleu-les per la meitat.



2. Escalfeu el forn a 205ºC. Unteu amb mantega un motlle rodó.



3. Bateu els ous i el sucre. Incorporeu-hi la farina, la crema de llet i un pessic de sal.



4. Col·loqueu les figues en el motlle i aboqueu la pasta damunt les figues.



5. Enforneu a mitja altura uns 25 minuts.



6. Deixeu refredar una mica i espolseu-hi el sucre glas pel damunt.





Trucs i consells



· Quan s'acabin les figues podeu utilitzar peres.



· Deixeu les figues una estona marinant en anís o en licor de figues.



· Us podeu menjar el pastís fred, però tebi és una autèntica delícia.



· Beveu un gotet de garnatxa dolça per acompanyar.