Clafutís de figues
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 500 g de figues de Coll de Dama
- 6 ous
- 100 g de sucre
- 95 g de farina
- 12,5 cl de crema fresca
- Mantega
- Un pessic de sal
- Sucre glas
PREPARACIÓ
1. Peleu les figues i talleu-les per la meitat.
2. Escalfeu el forn a 205ºC. Unteu amb mantega un motlle rodó.
3. Bateu els ous i el sucre. Incorporeu-hi la farina, la crema de llet i un pessic de sal.
4. Col·loqueu les figues en el motlle i aboqueu la pasta damunt les figues.
5. Enforneu a mitja altura uns 25 minuts.
6. Deixeu refredar una mica i espolseu-hi el sucre glas pel damunt.
Trucs i consells
· Quan s'acabin les figues podeu utilitzar peres.
· Deixeu les figues una estona marinant en anís o en licor de figues.
· Us podeu menjar el pastís fred, però tebi és una autèntica delícia.
· Beveu un gotet de garnatxa dolça per acompanyar.
2. Escalfeu el forn a 205ºC. Unteu amb mantega un motlle rodó.
3. Bateu els ous i el sucre. Incorporeu-hi la farina, la crema de llet i un pessic de sal.
4. Col·loqueu les figues en el motlle i aboqueu la pasta damunt les figues.
5. Enforneu a mitja altura uns 25 minuts.
6. Deixeu refredar una mica i espolseu-hi el sucre glas pel damunt.
Trucs i consells
· Quan s'acabin les figues podeu utilitzar peres.
· Deixeu les figues una estona marinant en anís o en licor de figues.
· Us podeu menjar el pastís fred, però tebi és una autèntica delícia.
· Beveu un gotet de garnatxa dolça per acompanyar.