"Clafoutis" de vainilla i albercoc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 250 g de crema de llet
  • 240 g d'ous
  • 70 g de rovells (2 rovells)
  • 150 g de sucre
  • 75 g de farina d'ametlla torrada
  • 20 g de farina
  • 1 branca de vainilla
  • 8-10 albercocs
  • 1 gelat de vainilla ( opcional)
  • sucre llustre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a la Thermomix els rovells batuts, els ous sense batre, el sucre, la farina, la farina d'ametlla, la crema de llet i les llavors de la branca de vainilla i tritureu-ho.

Seguidament, poseu la massa en un bol i deixeu-la reposar 12 hores.

A continuació, peleu els albercocs, talleu-los per la meitat, traieu-ne el pinyol i talleu-los a làmines.

Per fer el "clafoutis", poseu la massa en uns motllos rodons, cobriu-los amb l'albercoc i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, desemmotlleu el "clafoutis", poseu-lo al centre del plat, cobriu-lo amb sucre llustre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla.
Anar al contingut