"Clafoutis" de vainilla i albercoc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 250 g de crema de llet
- 240 g d'ous
- 70 g de rovells (2 rovells)
- 150 g de sucre
- 75 g de farina d'ametlla torrada
- 20 g de farina
- 1 branca de vainilla
- 8-10 albercocs
- 1 gelat de vainilla ( opcional)
- sucre llustre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a la Thermomix els rovells batuts, els ous sense batre, el sucre, la farina, la farina d'ametlla, la crema de llet i les llavors de la branca de vainilla i tritureu-ho.
Seguidament, poseu la massa en un bol i deixeu-la reposar 12 hores.
A continuació, peleu els albercocs, talleu-los per la meitat, traieu-ne el pinyol i talleu-los a làmines.
Per fer el "clafoutis", poseu la massa en uns motllos rodons, cobriu-los amb l'albercoc i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu el "clafoutis", poseu-lo al centre del plat, cobriu-lo amb sucre llustre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla.
Seguidament, poseu la massa en un bol i deixeu-la reposar 12 hores.
A continuació, peleu els albercocs, talleu-los per la meitat, traieu-ne el pinyol i talleu-los a làmines.
Per fer el "clafoutis", poseu la massa en uns motllos rodons, cobriu-los amb l'albercoc i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu el "clafoutis", poseu-lo al centre del plat, cobriu-lo amb sucre llustre i guarniu el plat amb una bola de gelat de vainilla.