Civet d'isard amb patates a la cullera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Sala
INGREDIENTS
- 1 kg d'isard sense os
- 2 pastanagues
- 1 tronxo d'api
- 1 porro
- 2 cebes
- alls
- llorer
- farigola
- 1 ampolla de vi negre
- 1 copa de brandi
- caldo
- 24 patates
- oli i sal
- farina
PREPARACIÓ
El dia abans de cuinar el plat, poseu a marinar la carn d'isard.
En una plata, poseu-hi una mica de sal, una part de la carn (neta, desossada i tallada a daus grossos), sal i pebre, una mica de bresa (pastanaga, ceba, api i porro trossejats) i la resta de la carn. Torneu-ho a salpebrar i incorporeu-hi la resta de la bresa, farigola, llorer i 2 grans d'all. Finalment, cobriu-ho amb el vi negre i reserveu-ho a la nevera. 24 hores després, escorreu la carn i la bresa. Enfarineu els daus d'isard i fregiu-los en una paella amb oli calent. Reserveu-los en una cassola. Feu servir la mateixa paella i el mateix oli per a sofregir-hi la bresa. Un cop tingueu la bresa fregida, afegiu-la a la carn. Tot seguit, tireu-hi 1 copa de brandi, el vi negre de la maceració i cobriu-ho amb el brou (fet amb ossos d'isard). Deixeu-ho reduir i acabeu la cocció al forn durant 2 hores. Passat aquest temps, passeu la bresa pel passapuré i pel colador fi. Torneu-ho a afegir a la carn i coeu-ho 10 minuts més al foc, ,juntament amb les patates (prèviament fregides). Finalment, serviu-ho amb julivert.
En una plata, poseu-hi una mica de sal, una part de la carn (neta, desossada i tallada a daus grossos), sal i pebre, una mica de bresa (pastanaga, ceba, api i porro trossejats) i la resta de la carn. Torneu-ho a salpebrar i incorporeu-hi la resta de la bresa, farigola, llorer i 2 grans d'all. Finalment, cobriu-ho amb el vi negre i reserveu-ho a la nevera. 24 hores després, escorreu la carn i la bresa. Enfarineu els daus d'isard i fregiu-los en una paella amb oli calent. Reserveu-los en una cassola. Feu servir la mateixa paella i el mateix oli per a sofregir-hi la bresa. Un cop tingueu la bresa fregida, afegiu-la a la carn. Tot seguit, tireu-hi 1 copa de brandi, el vi negre de la maceració i cobriu-ho amb el brou (fet amb ossos d'isard). Deixeu-ho reduir i acabeu la cocció al forn durant 2 hores. Passat aquest temps, passeu la bresa pel passapuré i pel colador fi. Torneu-ho a afegir a la carn i coeu-ho 10 minuts més al foc, ,juntament amb les patates (prèviament fregides). Finalment, serviu-ho amb julivert.