Civet d'ànec

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Paquita Rexach
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • Per a la maceració:
  • 1 ànec sencer
  • 1litre de vi negre
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 2 branques de julivert
  • 1 branca de farigola
  • 2 pastanagues
  • 50 grams de pebre negre en gra
  • 1 cullerada de sal
  • 1/2 cullerada de pebre mòlt
  • Per al guisat:
  • 50 grams de greix d'ànec
  • 2 cebes tendres
  • 6 grans d'all
  • 100 grams de daus de pernil
  • 1litre de vi negre
  • 1/2 litre d'aigua
  • 3 branques de julivert
  • 100 grams de farina de blat de moro
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Talleu a quarts l'ànec, poseu-lo en un bol i afegiu-hi la ceba picada, la pastanaga tallada, els alls sencers, el pebre en gra, el julivert, l'api picat, la farigoli i el vi negre.
Deixeu-ho macerar durant 12 hores.

A continuació, retireu els trossos d'ànec del bol, eixugueu-los amb un drap i enrossiu-los en una paella amb oli.

A la mateixa paella on heu enrossit l'ànec, poseu-hi la ceba picada, l'all picat, el pernil i el julivert, tot tallat. Saleu-ho i deixeu-ho coure fins que la ceba quedi transparent. Després, incorporeu-hi l'ànec i el vi, i afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho. Deixeu-ho coure durant una hora o una hora i mitja i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Seguidament, passeu les verdures per un colador xinès i poseu la salsa en una cassola, torneu-hi a posar l'ànec i la farina de blat de moro. Deixeu-ho coure tot junt durant dos minuts i ja podreu emplatar-ho.