Ciorba taraneasca (Escudella romanesa) - Romania

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mirela Popa, Alcanar

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carn (costelles de porc, gallina, orella...)
  • 2 l d'aigua
  • pastanaga
  • ceba
  • col
  • pebrot
  • formatge fresc
  • pebre vermell
  • pebre negre
  • vinagre
  • julivert
  • 2 ous
  • farina

PREPARACIÓ

Talleu les verdures a trossets petits i sofregiu-les amb una mica d'oli en la mateixa olla on preparareu el brou. Condimenteu les verdures amb els pebres (negre i vermell).
Passats uns 10 minuts incorporeu a l'olla el tall (la carn de porc, gallina...). Remeneu-la un parell de minuts i afegiu l'aigua a l'olla. Ho deixareu coure durant una hora, com a mínim.
Mentrestant bateu un parell d'ous i barregeu-hi una cullerada de farina. Reserveu aquesta pasta. Quan el brou estigui llest, uns minuts abans de retirar-lo del foc, incorporeu-hi la pasta d'ou i farina i remeneu bé. Això donarà cos al brou.
Al final afegiu-hi un bon grapat de julivert trinxat ben petit.
Serviu aquesta sopa acompanyada de formatge fresc o bé incorporeu-hi un iogurt cremós sense sucre (tipus iogurt grec) i un rajolí de vinagre, per donar el punt just d'acidesa, típic de les sopes romaneses.