Cim i tomba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El rap és un peix blanc: conté poc greix i proteïnes de gran valor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 rap

    4 patates

    3 grans d'all

    3 cebes de Figueres

    1 pastanaga

    1 porro

    farina de blat

    una cullerada de pebre vermell

    fonoll marí

    oli d'oliva verge extra

    sal

    aigua mineral

PREPARACIÓ

Salem i enfarinem el rap. El fregim una mica a la cassola, de dins ens ha de quedar cru. El reservem.

Colem l'oli del rap i el fem servir per fer-hi ballar uns alls tallats a làmines. Quan comencin a estar enrossits, hi posem la ceba i ho deixem a foc mínim fins que ens quedi ben rossa.

Per fer el fumet posem la ceba, les pastanagues, el porro, les espines i el cap de rap en aigua mineral. Ho bullim a foc lent durant 25 minuts i ho deixem reposar 25 minuts més.

Esberlem la patata a trossos petits amb l'ajuda del ganivet. Quan la ceba que tenim enrossida ja estigui feta, hi tirem la patata i el pebre vermell i que cogui uns 5 minuts. Ho remenem de tant en tant.  Hi afegim el fumet i esperem que es faci la patata. Si cal, hi podem anar afegint fumet perquè quedi ben caldós.

Amb el morter fem allioli negat.

Afegim el peix i el fonoll marí a la cassola.  Hi tirem l'allioli negat per sobre i ho remenem perquè ens lligui.

Anar al contingut