Cilindre de vieires amb tòfona negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Esteve
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nectari, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 vieires de Galícia
  • 150 g de macarrons "Zitta"
  • 7 g de tòfona negra
  • 1 nou de mantega
  • 1/4 de l de fumet
  • 1 gotet de nata líquida
  • -1 escalunya
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua i sal bulliu els macarrons.
Quan estiguin cuits, salteu-los en una paella amb una mica de mantega i reserveu-los sobre un paper absorbent.

Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui daurada, poseu-hi el fumet i deixeu-lo reduir. Després, afegiu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires ja salpebrades.

I ja per acabar, emplateu els macarrons fent 3 files, poseu-hi les vieires al mig, afegiu-hi la salsa i guarniu el plat amb la tòfona negra ratllada.