Cigrons i bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Torres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 400 g de cigrons
  • 2 cebes
  • 1 fulla de llorer
  • 3 alls
  • 1 patata
  • 3 tomàquets
  • 1 gotet de vi blanc
  • 3 ous durs
  • 3 carxofes bullides
  • sal
  • farina
  • 1 got d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els cigrons que prèviament haureu tingut en remull en una cassola i deixeu-los bullir durant 30 minuts.
A continuació, poseu l'oli i les cebes picades en una altra cassola i remeneu-ho. Incorporeu-hi els alls picats i el llorer, i deixeu-ho coure fins que les cebes estiguin ben rosses. Afegiu-hi el vi blanc i la salsa de tomàquet, i remeneu-ho. Quan el vi s'hagi reduït, incorporeu-hi les patates, una mica de l'aigua de bullir els cigrons i la sal, i deixeu coure 10 minuts més. Després, afegiu-hi els cigrons que heu bullit i deixeu-ho reduir. Tot seguit, talleu les carxofes, l'ou dur i el bacallà a trossos. Enfarineu el bacallà i poseu-lo a la cassola, juntament amb les carxofes i l'ou. Deixeu-ho coure 5 minuts més i emplateu-ho.