Cigrons amb tomàquet, tripa de porc i figues assecades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Fabra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de cigrons menuts
  • 2 tripes de porc cuites
  • 8 figues assecades
  • 3 cebes
  • 1 pot de conserva de tomàquet de quilo
  • 5 alls
  • 2 fulles de llorer
  • 2 bitxos
  • 1 farcellet d'herbes
  • pols de canyella
  • 200 ml oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els cigrons en remull durant 12 hores. Després, poseu-los a bullir en una olla amb aigua freda nova, un farcellet d'herbes i un rajolí d'oli i sal, durant dues hores.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan hagi agafat color, afegiu-hi els alls picats, els tomàquets, el llorer i els bitxos i deixeu-ho sofregir tot junt durant tres quarts d'hora.

A continuació, talleu la tripa a tires fines i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.

Tot seguit, en una altra paella, salteu les figues seques tallades per la meitat.

I ja per acabar, en un plat fondo, poseu-hi un parell de cullerades de cigrons, cobriu-los amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu les figues a un costa i amb, a l'altre, poseu-hi les tires de tripa de porc fregides i amaniu-les amb un raig d'oli i un polsim de canyella.