Cigrons amb sípia i bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Márquez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quim de la Boqueria, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La sípia és el mol·lusc més ric en fòsfor, mineral implicat en la connexió nerviosa.

INGREDIENTS

  • 500 g de cigrons cuits
  • 1 sípia fresca de 500 g
  • 400 g de bolets variats de temporada
  • 4 alls
  • 1 ceba mitjana
  • 4 tomàquets
  • 1 pastanaga
  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat (de la Vera)
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • sal i oli
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli salteu la sípia tallada a trossos. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la ceba, l'all, la pastanaga i el tomàquet, tot ben picadet, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minutets. Seguidament, poseu-hi el pebre vermell fumat, remeneu-ho, incorporeu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan hagin absorbit tota la seva aigua, afegiu-los a la cassola del sofregit juntament amb la fulla de llorer i els cigrons, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més.

I ja per acabar, emplateu els cigrons amb la sípia i els bolets.