Cigrons amb patates i calamars

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaré

INGREDIENTS

  • 1/4 de kg de cigrons
  • 1/2 kg de patates
  • 1/4 de kg de calamars
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal, pebre
  • oli d'oliva
  • 2 tomàquets ratllats
  • 1 fulla de llorer
  • 1 l de brou de peix

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli a escalfar en una cassola, i quan estigui calent, enrossiu-hi les anelles de calamars.
Un cop rosses, afegiu-hi la ceba picada i daureu-la-hi. Tot seguit, tireu-hi un tros de pebrot vermell, la cabeça d'alls, 2 fulles de llorer, sal i pebre, i sofregiu-ho ben a poc a poc. Quan la cabeça d'alls estigui ben daurada, poseu-hi una cullerada de tomàquet ratllat. Un cop tingueu el sofregit a punt, aboqueu-hi un raig de vi blanc i el brou de peix, i deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi les patates tallades a daus i feu-les bullir durant 15 minuts. Retireu la cabeça d'alls i el pebrot, tireu-hi els cigrons, prèviament bullits, i 5 minuts després, ja tindreu el plat a punt de servir.