Cigrons amb llamàntol i oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Siurana (DOP)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosana Huguet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cigrons cuits
  • 1 llamàntol gros
  • fumet
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • alls, sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 15 ametlles torrades
  • 10 avellanes torrades
  • 6 galetes Maria
  • 4 alls
  • sal i pebre
  • 1 raig d'oli d'oliva extra verge amb DOP Siurana

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli d'oliva verge extra amb DOP Siurana abundant sofregiu els alls, la ceba tallada a daus i el tomàquet tallat a daus fins que quedi tot ben daurat.
Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi.

A continuació, en un cassó amb el fumet bulliu el llamàntol sencer fins que estigui ben cuit. Després, talleu-lo a trossos i reserveu-lo.

Per fer la picada, poseu en un bol les galetes, els alls, les ametlles, les avellanes, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi ben fina.

Tot seguit, poseu el sofregit triturat i la picada en una cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Finalment, afegiu-hi el fumet colat, els cigrons i el llamàntol i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.

I ja per acabar, emplateu els cigrons i poseu-hi un parell de trossos de llamàntol a sobre.