Cigrons amb gambots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Gruber
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de cigrons bullits
  • 8 gambots
  • 2 cebes
  • 100 g de llom ibèric
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • sal
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, juntament amb els grans d'all i la fulla de llorer.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el llom ibèric tallat a daus i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure una estona més.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els caps dels gambots durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi una mica d'aigua i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després, tritureu-ho amb el Túrmix, coleu-ho i reserveu el suc.

A continuació, poseu el suc dels gambots a la cassola dels cigrons, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de gambot prèviament pelades i salades.

Finalment, en una paella amb oli abundant fregiu el porro tallat en juliana i prèviament enfarinat.

I ja per acabar, emplateu els cigrons, poseu-hi els gambots a sobre i cobriu-los amb el porro fregit.