Cigrons amb gambes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els pescadors

INGREDIENTS

  • 400 g de cigrons
  • 1/2 kg de gambes
  • 1 ceba gran
  • 2 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • farina
  • 1 copa de brandy
  • all
  • julivert
  • sal i oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per coure els cigrons, poseu-los en remull el dia abans, i el dia següent, bulliu-los amb aigua tèbia, ceba, claus d'espècie i llorer.
Primer a foc viu, i quan arrenqui el bull, a foc baix. Comenceu el plat saltant les gambes; les grans per decorar el plat, i les petites, per fer la salsa. Quan les gambes ja estiguin a punt, traieu-ne les grans i reserveu-les en un plat per a la decoració. Tireu la bresa de pastanaga i ceba, trossejades, a la cassola. Deixeu-ho coure uns 7 minuts aproximadament. Convindria que aixaféssiu les gambes perquè el sofregit agafi gust. També podeu posar-hi una mica de farina per espessir la salsa. Ja per acabar, flamegeu-ho amb brandy, deixeu-ho coure 15 minuts, i un cop la salsa estigui feta, passeu-la pel colador xinès perquè quedi ben fina. En una paella a part, daureu els alls tallats a daus. Incorporeu-hi els cigrons, salteu-los, i després, afegiu-hi les gambes grans i la salsa. I ja tindreu els cigrons amb gambes a punt d'emplatar.