Cigrons amb bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ventura
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú

INGREDIENTS

  • 300 g de cigrons cuits
  • 4 talls de morro de bacallà
  • 1 punta de pebre vermell dolç
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 all
  • farina
  • sal
  • sucre
  • Per a la picada: all, julivert, ametlles torrades, oli i safrà

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la ceba tallada en una cassola. Quan estigui daurada, incorporeu-hi una mica d'all trossejat.

Quan agafi una mica de color, afegiu-hi el julivert picat i una mica de tomàquet ratllat. Seguidament, abaixeu el foc i incoporeu-hi una mica de sucre i sal.

Quan el sofregit estigui gairebé a punt, afegiu-hi una punta de pebre vermell dolç. Després incorporeu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc lent.

Mentrestant, enfarineu el morro de bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli calent per un costat.

Per fer la picada, poseu les ametlles, l'all, el julivert, la sal i un polsim de safrà en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi unes gotetes d'oli.

A continuació, incorporeu el bacallà a la cassola amb els cigrons i rectifiqueu-ho de sal.

Finalment, afegiu-hi la picada i deixeu-ho al foc una estoneta.