Cigrons amb bacallà

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Jaumet

INGREDIENTS

  • 4 talls de llom de bacallà
  • cigrons (1/2 kg si són crus i 1 kg si són cuits)
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 ceba grossa
  • 1 tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • brou (o aigua de bullir els cigrons)
  • pebre vermell
  • all i julivert
  • 2 ous durs
  • farina

PREPARACIÓ

Enfarineu i fregiu els talls de bacallà, prèviament dessalat.
Poseu l'oli en què heu fregit el bacallà en una cassola de fang, i daureu-hi la ceba tallada a làmines, amb una fulla de llorer. Quan la ceba ja estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet. I quan el sofegit ja estigui a punt, tireu-hi els cigrons, una mica de l'aigua en què els heu bullit, i una mica de pebre vermell dolç. Remeneu-ho una mica i, a continuació, poseu-hi els talls de bacallà, l'all i el julivert trinxats, i els ous durs. Si cal, rectifiqueu-ho de sal. Tot seguit, tapeu la cassola i deixeu que es vagi coent, a foc lent, i durant 30 o 35 minuts.