Cigrons amb arengades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els cigrons són uns llegums molt nutritius: aporten energia, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i molta fibra.

INGREDIENTS

  • 1 kg de cigrons
  • 8 arengades
  • 2 cebes
  • 2 litres de fumet
  • 1 pebrot verd
  • 4 tomàquets pera
  • un gra d'all
  • un got de vi blanc
  • alfàbrega fresca
  • oli verge extra
  • sal
  • pebre
  • farigola
  • romaní

PREPARACIÓ

1. Deixarem els cigrons 12 hores en remull, en 5 litres d'aigua mineral.



2. A l'olla hi saltem la ceba i el pebrot verd tallat a quadradets petits fins que ens quedi tot ben ros. Hi tirem all tallat a microquadradets. Després hi afegim el vi blanc, fins que s'evapori l'alcohol.



3.Un cop evaporat, hi afegim el fumet, l'aigua restant i els cigrons. Ho tapem i els bullim a pressió durant uns 20 minuts.



4. Mentre bull, agafem les arengades, que hem posat en remull durant una hora, i les filetegem. Filetejades i netes, les tornem a submergir en aigua mineral i després les submergim en oli.



5. Agafem els tomàquets, els escaldem, els refredem, els pelem i els tallem a quadradets. Els deixem confitar amb una mica d'oli, una mica de farigola i romaní. Uns 5-10 minuts a foc molt baix.



6. Obrim l'olla i servim els cigrons. Hi afegim tomàquet per sobre, amb un raig de l'oli confitat, l'arengada i l'alfàbrega tallada fina.