Cig börek (Empanades turques) - Turquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Metin Ersan, Seva

INGREDIENTS

  • Per a 5 persones:
  • Per a la pasta:
  • 500 g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • aigua
  • sal
  • Per al farciment:
  • carn de vedella picada
  • tomàquet
  • julivert
  • pebrot
  • ceba
  • all
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Prepareu la pasta barrejant la farina amb l'aigua (la que la farina admeti), el llevat i mitja culleradeta de sal. Un cop la pasta sigui homogènia i compacta, deixeu-la reposar, per anar bé, durant un parell d'hores perquè n'augmenti el volum.
Mentrestant podeu preparar el farciment. Peleu i trinxeu la ceba, l'all i el julivert. Partiu per la meitat el pebrot i traieu-ne les granes. Trossegeu-lo petit. Talleu els tomàquets a trossos ben petits. Si no hi voleu trobar les llavors, escaldeu els tomàquets i peleu-los. Després retireu-ne les llavors.
En un bol, barregeu-hi la carn picada amb totes les verdures que heu tallat i salpebreu-ho al vostre gust.
Un cop la massa hagi reposat, feu-ne boles no gaire grosses i aplaneu-les amb un corró. Poseu una o dues cullerades de la barreja de verdures i carn a cada porció de pasta aplanada, doblegueu-les per la meitat i tanqueu-ne les vores perquè el farcit no s'escapi.
Fregiu aquesta mena de truites o creps gruixudes en una paella amb oli i serviu-les calentes o fredes.