Ciasto z jablkami (Pastís de poma) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Izabella Kasprzyk-Obołończyk, Arenys de Mar

INGREDIENTS

  • 1 kg de pomes golden
  • sucre
  • farina de rebosteria
  • sèmola fina de blat
  • mantega
  • Per a la glaça:
  • 150 g de sucre glacé
  • suc d'una llimona
  • llet

PREPARACIÓ

Peleu i ratlleu les pomes. Afegiu-hi unes quantes gotes de suc de llimona perquè no s'ennegreixi.
Agafeu una tassa o un got i feu-lo servir de mesura. Barregeu una mesura de farina amb una de sèmola i una de sucre.
Unteu un motllo desemmotllable amb mantega i aneu-hi col·locant les capes d'aquest pastís: primer, una base de la barreja de farina, sèmola i sucre; a sobre, una capa de poma ratllada; després, una altra capa de la barreja, i així successivament fins que acabeu els ingredients. Convé que la capa de dalt de tot sigui de poma ratllada.
Escampeu-hi per sobre força trossets de mantega i enforneu-ho durant uns 30-40 minuts a 200º (tot dependrà de la mida del motllo i de les capes que tingui els vostre pastís).
Mentrestant, prepareu la glaça barrejant el sucre glacé amb una mica de suc de llimona i unes quantes gotes de llet.
Un cop tingueu el pastís cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar una mica, però no del tot, abans d'abocar-hi la glaça per sobre.