Chuño futi (Patates amb salsa de cacauets) - Chuquisaca, Bolívia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: María Patricia Mercado, Reus

INGREDIENTS

  • 1 bossa de chuños (patates deshidratades)
  • aigua
  • salsa de cacauets

PREPARACIÓ

Rehidrateu els chuños durant tota la nit. L'endemà, peleu-los i trossegeu-los perquè es coguin millor. Esbandiu-los i deixeu-los escórrer.
Poseu una cassola amb força aigua al foc i feu-hi coure els chuños trossejats, a foc fluix i amb la cassola tapada.
De tant en tant, remeneu-ho i afegiu una mica més d'aigua a la cassola ja que, quan va coent, minva.
Els chuños, tot i haver-los deixat en remull tota una nit, triguen unes 5 hores a coure's. Comproveu-ne el punt de cocció tallant-ne algun tros per la meitat: si no us costa és senyal que ja són cuits.
Per acabar de preparar el Chuño futi, barregeu els chuños cuits i escorreguts amb unes quantes cullerades de Salsa de maní (vegeu recepta a part).
Serviu-ho com a complement d'un plat de Picante mixto, per exemple.