Christmas salad (Amanida de Nadal) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mary Mesaglio, Barcelona

INGREDIENTS

  • fulles tendres d'espinacs
  • maduixes o maduixots
  • ametlla torrada
  • Per a la vinagreta:
  • oli d'oliva verge
  • 2 culleradetes de vinagre de xerès
  • 1 cullerada de llavors de rosella (opcional)
  • 1 escalunya trinxada
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • pebre negre acabat de moldre
  • sal

PREPARACIÓ

Esbandiu les fulles d'espinacs. Si són petites i tendres no us caldrà trossejar-les. Si són de mida una mica més grossa, és millor treure'n el tronxo i tallar-les. Poseu-les en un bol de servir.
Afegiu-hi les maduixes o els maduixots tallats a rodanxes.
Prepareu la vinagreta. Desfeu el sucre en l'oli i, després, afegiu-hi el vinagre. Remeneu-ho perquè quedi emulsionat i, després, incorporeu a la vinagreta la resta dels ingredients. Torneu a remenar-ho una mica més i ja podeu amanir els espinacs.

El nom d'aquesta amanida li ve dels seus colors, verd i vermell, tradicionalment associats a les festes de Nadal.