Choucroute (Col fermentada) - França
- Programa: Karakia
- Cuina: Jean Louis Durand (restaurant Chez Bernard) Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 1 col blanca
- 2 cebes
- 4 alls
- bacon
- cansalada viada
- farigola
- vi blanc
- oli de gira-sol
- pebre negre en gra
- ginebró
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Talleu a tires ben fines la col, renteu-la i reserveu-la.
En una cassola amb un raig d'oli de gira-sol, sofregiu-hi les cebes picades.
Quan comencin a ser daurades, afegiu-hi els alls (també picats petits) i remeneu-ho sense deixar que l'all es cremi.
Després, incorporeu a la cassola el bacon i la cansalada viada perquè deixin anar tot el greix. Si ho preferiu, podeu substituir la cansalada viada per llard de porc.
Passats uns cinc minuts, afegiu-hi la farigola, la col, 1 litre de vi blanc i 1/2 litre d'aigua. Remeneu-ho perquè les tires de col quedin ben impregnades dels líquids i condimenteu-ho amb uns quants grans de pebre negre i de ginebró. Saleu-ho una mica.
Tapeu la cassola i deixeu que tot plegat cogui, durant un parell d'hores com a mínim, a foc fluix i aneu-ho remenant de tant en tant.
Un cop la xucrut sigui cuita, la podeu servir amb un acompanyament de patates bullides, salsitxes, pernil dolç...
En una cassola amb un raig d'oli de gira-sol, sofregiu-hi les cebes picades.
Quan comencin a ser daurades, afegiu-hi els alls (també picats petits) i remeneu-ho sense deixar que l'all es cremi.
Després, incorporeu a la cassola el bacon i la cansalada viada perquè deixin anar tot el greix. Si ho preferiu, podeu substituir la cansalada viada per llard de porc.
Passats uns cinc minuts, afegiu-hi la farigola, la col, 1 litre de vi blanc i 1/2 litre d'aigua. Remeneu-ho perquè les tires de col quedin ben impregnades dels líquids i condimenteu-ho amb uns quants grans de pebre negre i de ginebró. Saleu-ho una mica.
Tapeu la cassola i deixeu que tot plegat cogui, durant un parell d'hores com a mínim, a foc fluix i aneu-ho remenant de tant en tant.
Un cop la xucrut sigui cuita, la podeu servir amb un acompanyament de patates bullides, salsitxes, pernil dolç...