Chorba (Escudella tunisiana) - Tunísia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Salah Maaoui, Corbera de Llobregat

INGREDIENTS

  • pit de be
  • ceba
  • tomàquet concentrat
  • pasta de sopa
  • cigrons remullats
  • barreja d'espècies
  • fulles d'api
  • aigua
  • llimona
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Sofregiu, en una olla amb una mica d'oli, el pit de be tallat a trossos ben petits i la ceba, també trossejada. Quan la ceba comenci a enrossir-se, afegiu-hi el tomàquet concentrat i deixeu que tot plegat se sofregeixi una estona a foc baix.
Un cop la carn sofregida estigui a punt, aboqueu a l'olla l'aigua per fer el brou i saleu-la al vostre gust. Ha de fer xup-xup una bona estona, per aconseguir un brou ben gustós.
Després, afegiu-hi la pasta de sopa, els cigrons remullats i condimenteu-ho amb la barreja d'espècies àrab, que li donarà un intens gust picant a la sopa. Poc abans que la pasta sigui cuita, afegiu a l'olla un parell de fulles d'api.
Serviu la sopa en bols individuals i que cadascú s'hi posi unes quantes gotes de llimona, segons el seu gust.

Nota:
La pasta que se sol fer servir és la que ells anomenen "llengües d'ocell", coneguda aquí per "llavor de meló". La barreja d'espècies la trobareu, ja preparada, en botigues especialitzades en menjar àrab.

Anar al contingut