Chipa guazú (Pastís de panís) - Asunción, Paraguai
- Programa: Karakia
- Cuina: Patricia Duarte, Girona
INGREDIENTS
- 2 bosses de panís
- 2-3 cebes
- formatge fresc (salat)
- 3-4 ous
- aigua
- llet
- oli de gira-sol
- formatge ratllat
PREPARACIÓ
Feu coure en un cassó amb aigua abundant un parell de bosses de panís.
Un cop cuit, escorreu-lo i torneu a ficar-lo dins l'olla. Aboqueu-hi un raig de llet i d'oli de gira-sol i tritureu-ho. Després, incorporeu-hi els ous batuts. Si convé, afegiu-hi més oli. Us ha de quedar una pasta de textura cremosa.
Peleu i talleu a llunes les cebes. Sofregiu-les lleugerament en una paella amb una mica d'oli. Quan la ceba estigui toveta, afegiu-la a l'olla del panís triturat i remeneu-ho.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Talleu el formatge a daus i incorporeu-los a l'olla. Remeneu-ho i afegiu-hi un rajolí de llet si creieu que hi fa falta..
Aboqueu una mica d'oli de gira-sol al motlle (tipus plum-cake), repartiu-lo per tota la base i aboqueu-hi la barreja.
Escampeu-hi un bon tou de formatge ratllat per sobre i feu-ho coure al forn, a mitja alçada, uns 25-30 minuts, a uns 180º.
Per comprovar si ja és cuit, va bé punxar el pastís amb un ganivet. Si surt net, el pastís ja està a punt.
Un cop cuit, escorreu-lo i torneu a ficar-lo dins l'olla. Aboqueu-hi un raig de llet i d'oli de gira-sol i tritureu-ho. Després, incorporeu-hi els ous batuts. Si convé, afegiu-hi més oli. Us ha de quedar una pasta de textura cremosa.
Peleu i talleu a llunes les cebes. Sofregiu-les lleugerament en una paella amb una mica d'oli. Quan la ceba estigui toveta, afegiu-la a l'olla del panís triturat i remeneu-ho.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Talleu el formatge a daus i incorporeu-los a l'olla. Remeneu-ho i afegiu-hi un rajolí de llet si creieu que hi fa falta..
Aboqueu una mica d'oli de gira-sol al motlle (tipus plum-cake), repartiu-lo per tota la base i aboqueu-hi la barreja.
Escampeu-hi un bon tou de formatge ratllat per sobre i feu-ho coure al forn, a mitja alçada, uns 25-30 minuts, a uns 180º.
Per comprovar si ja és cuit, va bé punxar el pastís amb un ganivet. Si surt net, el pastís ja està a punt.