Chili (Fesols picants) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Larisa Tatge, Bellaterra

INGREDIENTS

  • 1 kg de carn picada de vedella
  • 400 g de fesols vermells
  • 200 g de salsa de tomàquet (natural o de llauna)
  • 4 tomàquets
  • 2 cebes
  • xili en pols (chili powder)
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

La nit abans deixeu els fesols en remull. Poseu la carn picada a sofregir en una olla amb una mica d'oli. Al cap d'una estona, afegiu-hi les cebes trinxades i remeneu-ho bé. Quan encara no s'hagi evaporat l'aigua que deixen anar la carn i la ceba, incorporeu-hi els tomàquets, tallats a trossets. Remeneu-ho una mica més i tireu els fesols a l'olla. Aboqueu-hi la salsa de tomàquet i un parell de culleradetes de xili en pols. Tapeu l'olla i deixeu que vagi fent xup-xup fins que els fesols siguin ben tendres. Feu un cop d'ull a l'olla de tant en tant i controleu que la salsa no minvi excessivament. Com que aquest és un guisat que ha de quedar caldós, convé que hi afegiu una mica d'aigua, de tant en tant, si cal. Rectifiqueu-ho de sal al vostre gust i serviu-ho ben calent.
A Oklahoma, l'estat de la Larisa, el chili s'acostuma a acompanyar de beer bread (pa de cervesa).