Cherry cobbler (Pastís de cirera) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Larisa Tatge, Bellaterra

INGREDIENTS

  • 4 tasses de cireres espinyolades
  • 2 cullerades de tapioca
  • 1 tassa de sucre
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • Per a la massa:
  • 250 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 1 culleradeta de sal
  • aigua

PREPARACIÓ

Escalfeu el forn. Per fer la massa, poseu la farina i la sal en un bol. Incorporeu-hi la mantega a bocins. De primer, la farina i la mantega s'han de barrejar a poc a poc, i no pas homogèniament. En lloc d'amassar amb les mans, podeu fer servir dos ganivets i tallar ben petits els bocins de mantega dins el bol amb la farina mentre s'hi van barrejant. Després lligueu la massa amb una mica d'aigua. Acabeu de pastar-la amb les mans, suaument, i deixeu-la reposar dins la nevera durant una hora. Mentrestant, poseu les cireres en un bol. Afegiu-hi el sucre i l'essència de vainilla i remeneu-ho bé. Incorporeu-hi la tapioca, torneu-ho a remenar i reserveu-ho. Partiu la massa en dues meitats. Una part aplaneu-la amb el corró i folreu la base i les parets del motlle (allargat i de vores altes, tipus púding). Aboqueu les cireres al motlle. Aplaneu l'altra meitat de massa amb el corró i tapeu el motlle, com si tanquéssiu una empanada. Enforneu-ho durant uns 45 minuts a 180º. Aquest pastís se sol fer a l'estiu, amb la fruita de temporada que més agradi. També se sol acompanyar d'una bola de gelat, generalment de vainilla.