Charquicán de cochayuyo (Estofat de 'cochayuyo') - Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Diana Candia i Tamara Sancho, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 1 paquet de cochayuyo sec (alga xilena)
- 1 tros de carabassa
- 1 grapat de mongeta tendra
- 2 pastanagues
- 3 patates grosses
- 2 cebes
- alls
- 1 l d'aigua
- comí mòlt
- pebre negre
- oli
PREPARACIÓ
Deixeu els trossos de cochayuyo en remull durant un parell d'hores perquè es rehidratin.
Peleu el tros de carabassa i les patates i trossegeu-ho. Peleu les pastanagues, partiu-les en quatre trossos al llarg i després talleu-los. Retireu els fils de les mongetes, talleu-les per la meitat i després talleu-les a tires fines.
Trinxeu la ceba i sofregiu-la en una olla amb un bon raig d'oli.
Coleu els trossos de cochayuyo que teniu en remull i esbandiu-los una mica a raig d'aixeta. Tireu-los a l'olla de la ceba a mig sofregir. Condimenteu-ho amb comí mòlt i pebre negre al vostre gust. Després, afegiu-hi un o dos alls trinxats, la carabassa, les mongetes verdes, la pastanaga i la patata. Aboqueu-hi l'aigua, tapeu l'olla i deixeu que faci xup-xup fins que les hortalisses estiguin bastant desfetes, com una mena de puré.
Serviu-ho calent.
Peleu el tros de carabassa i les patates i trossegeu-ho. Peleu les pastanagues, partiu-les en quatre trossos al llarg i després talleu-los. Retireu els fils de les mongetes, talleu-les per la meitat i després talleu-les a tires fines.
Trinxeu la ceba i sofregiu-la en una olla amb un bon raig d'oli.
Coleu els trossos de cochayuyo que teniu en remull i esbandiu-los una mica a raig d'aixeta. Tireu-los a l'olla de la ceba a mig sofregir. Condimenteu-ho amb comí mòlt i pebre negre al vostre gust. Després, afegiu-hi un o dos alls trinxats, la carabassa, les mongetes verdes, la pastanaga i la patata. Aboqueu-hi l'aigua, tapeu l'olla i deixeu que faci xup-xup fins que les hortalisses estiguin bastant desfetes, com una mena de puré.
Serviu-ho calent.