Chapati (Pa) - Pakistan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Azra Rahman, Badalona

INGREDIENTS

  • farina
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Feu una massa amb la farina, l'aigua i la sal. Molt millor si utilitzeu farina integral.
Deixeu reposar la massa com a mínim 1 hora. Si en voleu guardar una quantitat important ja preparada, sapigueu que aguanta uns 3 o 4 dies a la nevera.
Escalfeu a foc ben viu una planxa de ferro colat. Quan la massa hagi reposat, feu-ne boles de la mida d'una pruna i reserveu-les en una safata amb farina (perquè no s'enganxin).
Escampeu una mica de farina damunt del marbre, poseu-hi una bola, aplaneu-la amb el corró i després aneu-la tombant passant-vos-la d'una mà a l'altra, per tal que la massa es vagi afinant més i més. Us ha de quedar com una crep o una tortilla mexicana.
Coeu cada chapati més o menys 1 minut per banda, girant-lo dos o tres cops. Després, amb l'ajut d'unes pinces, passeu el chapati directament per la flama.
Un cop cuits, aneu-los reservant en un recipient i tapats amb un drap, per tal que es mantinguin calents el màxim de temps.