Champiñones enchipotlados (Xampinyons picants) - Veracruz, Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Iliana Garcimarrero, Barcelona

INGREDIENTS

  • xampinyons
  • ceba
  • alls
  • crema de llet
  • chilechilpotle
  • pebre blanc
  • pebre negre
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i trinxeu els alls i la ceba i poseu-ho a estofar en una cassola a foc molt fluix. Passats uns minuts, afegiu-hi un raig d'oli i apugeu una mica el foc; aneu-ho remenant de tant en tant.
Renteu i trossegeu els xampinyons; després incorporeu-los a la cassola del sofregit d'all i ceba. Salpebreu-ho generosament i afegiu-hi un bon raig de crema de llet.
Talleu el chile ben petit i afegiu-lo a la cassola dels xampinyons. La quantitat de bitxo dependrà de la picantor que toleri el vostre paladar. Condimenteu-ho amb una mica de pebre negre acabat de moldre; això hi donarà un toc especial.
Per comprovar la picantor del plat, tasteu la crema de llet, ja que és l'ingredient d'aquest plat que absorbeix més el gust del chile. Si la crema de llet ja és prou "potent", el plat ja estarà acabat. Rectifiqueu-ho de sal, si convé, i deixeu la cassola tapada i fora del foc fins l'hora de servir. Si també n'ha de menjar la canalla val més que en separeu les racions que vulguin abans d'incorporar a la cassola el bitxo; segurament els resultaria un plat excessivament picant.

Anar al contingut