Champ (Puré de patates) - Derry, Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ella King, Barcelona

INGREDIENTS

  • patates
  • ceba tendra
  • mantega
  • llet
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates i talleu-les a trossos grossos.
Poseu força aigua en una cassola de vores altes. Una mica abans que arrenqui el bull, aboqueu-hi les patates i deixeu que es coguin, amb la cassola tapada.
Un cop cuites, escorreu-les i aixafeu-les amb una forquilla per fer-ne un puré, tot dins la mateixa cassola on s'han cuit.
A mig aixafar-les, afegiu al puré un bon tros de mantega i un raig de llet. Saleu-ho al vostre gust i, si veieu que queda massa espès, afegiu-hi una mica més de llet.
Peleu i talleu la ceba tendra a trossos més aviats petits i afegiu-los al puré.

Nota:
Aquesta preparació se solia fer per aprofitar les patates velles que hi havia al rebost.