Cevizli Ezme (Crema de nous i formatge) - Ankara, Turquia
- Programa: Karakia
- Cuina: Oguz Karaesmen, Barcelona
INGREDIENTS
- un grapat de nous pelades
- un tros de formatge tipus feta
- 1 cullerada de concentrat de pebrot vermell
- oli d'oliva
- fulles de menta
- julivert (opcional)
- all (opcional)
PREPARACIÓ
En un bol, aixafeu les nous i barregeu-les amb el formatge.
Després, incorporeu-hi la pasta de pebrot vermell. (Si no en teniu, la podeu substituir per un pebrotet vermell picant ben trinxat.) Remeneu-ho i acabeu de lligar aquesta crema amb un raig d'oli d'oliva.
Doneu-hi el toc final amb unes fulles de menta trinxades o una mica de romaní, com fan els pares de l'Oguz.
Si us hi agrada, també ho podeu acabar de condimentar amb una mica d'all i julivert trinxat ben menut.
Com a complement, podeu servir un plat amb tomàquet a rodanxes i unes quantes olives negres.
Després, incorporeu-hi la pasta de pebrot vermell. (Si no en teniu, la podeu substituir per un pebrotet vermell picant ben trinxat.) Remeneu-ho i acabeu de lligar aquesta crema amb un raig d'oli d'oliva.
Doneu-hi el toc final amb unes fulles de menta trinxades o una mica de romaní, com fan els pares de l'Oguz.
Si us hi agrada, també ho podeu acabar de condimentar amb una mica d'all i julivert trinxat ben menut.
Com a complement, podeu servir un plat amb tomàquet a rodanxes i unes quantes olives negres.