Ceviche de rape (Rap marinat) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Rosi Morales, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 cueta de rap
  • 2-3 tomàquets "pera"
  • 1 ceba
  • un grapat de fulles de coriandre fresc
  • 4-5 llimes
  • 1/2 got de suc de taronja
  • salsa de chile picant
  • quètxup
  • 1 alvocat
  • nachos

PREPARACIÓ

Traieu la pell i l'espina de la cua de rap. Talleu-la a daus petits i reserveu-la. Peleu i trinxeu la ceba. Trossegeu els tomàquets molt menuts. Traieu el tronquet de les fulles de coriandre i trinxeu les fulles.
En un bol de mida grossa, poseu-hi els daus de rap i deixeu-los marinar amb la ceba, el tomàquet i el coriandre trinxats.
Espremeu les llimes i ruixeu-ho amb el suc. Un truc: si abans de tallar-les feu rodolar les llimes, us faran més suc.
Afegiu-hi mig got de suc de taronja i un rajolí de salsa de chile picant i un parell de cullerades de quètxup.
Remeneu-ho una estoneta perquè els trossos de rap quedin ben impregnats del marinat. Tasteu-ho i, si convé, rectifiqueu els condiments del marinat al vostre gust.
Tapeu el bol amb film plàstic i deixeu-lo reposar a la nevera durant una hora com a mínim.
Just abans de servir-lo, peleu un alvocat, talleu-lo a grills i disposeu-los tots al voltat del bol del ceviche.
Aquest plat se sol servir com a entrant o aperitiu i es menja directament del bol, agafant porcions de ceviche amb un nacho com a cullereta.