Ceps amb guatlla i poma caramel•litzada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Márquez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Sala
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla és la carn més rica en ferro, en conté més que el bou però amb la meitat de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 guatlles
  • 400 g de ceps
  • 200 g de poma
  • 100 g de sucre
  • 100 g de brou de carn
  • sal
  • pebre negre
  • herbes aromàtiques (farigola i romaní)
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la poma i poseu-la a coure durant uns minuts en una paella sense oli, amb unes gotes d'aigua i el sucre.

Mentrestant, netegeu i talleu els ceps.

Passats uns 7 minuts, afegiu els ceps i un raig d'oli d'oliva a la paella de la poma, salpebreu-ho, remeneu-ho tot, i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Després, retireu-ho del foc i reserveu-ho fora de la paella.

A continuació, salpebreu les cuixes, poseu-hi un toc d'herbes aromàtiques, els pits de guatlla, ja desossats, i marqueu-los amb oli d'oliva uns 2 minuts a la mateixa paella per impregnar la guatlla de l'aroma del cep. Seguidament, retireu la guatlla, afegiu-hi el brou de carn i deixeu-lo reduir. Podeu ajudar a lligar la salsa amb un polsim de sucre.

I ja per acabar, emplateu els ceps amb la poma, poseu-hi la guatlla a sobre, regueu-ho amb el brou reduït i guarniu el plat amb un toc de cristalls de sal.
Anar al contingut