Ceps amb cansalada i llagostins amb Cabernet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Masana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 4 ceps
  • 200 g de cansalada
  • 1 botifarra negra
  • 16 llagostins
  • 2 cebes
  • oli
  • sal i pebre
  • vi Cabernet Sauvignon

PREPARACIÓ

Per començar, separeu els caps del ceps dels troncs, reserveu els caps, peleu els troncs, talleu-los a dauets i reserveu-los també.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets. Quan estigui rossa, afegiu-hi la cansalada tallada a dauets. Quan la cansalada també etigui rossa, poseu-hi els troncs dels ceps i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.Mentrestant, poseu els caps dels ceps en una safata, amaniu-los amb una mica d'oli, sal i pebre i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts a 190 graus.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels llagostins, prèviament pelades, i la botifarra negra tallada a trossos. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el sofregit de ceba i cansalada i el vi i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.I ja per acabar, emplateu els caps de ceps i poseu-hi els saltat de llagostins, botifarra i cansalada per sobre.