Cepelinai (Patates farcides) - Lituània

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jurate Vitkauskiene, Castelldans

INGREDIENTS

  • patates
  • carn picada
  • cansalada viada
  • pebre negre
  • nata agra
  • ceba
  • llard
  • sal

PREPARACIÓ

En un cassó amb aigua i sal, bulliu-hi un terç de les patates. Després peleu-les i aixafeu-les fins que siguin un puré. Reserveu-lo. Peleu la resta de les patates i ratlleu-les. Espremeu-les amb un drap de fil perquè deixin anar l'excés d'aigua que tenen i deixeu reposar aquest suc en un got o un tassó. Després agafeu el midó que hagi quedat dipositat al fons del suc i barregeu-lo amb la massa de patates ratllades. Afegiu-hi el puré de patates que teniu reservat i saleu-ho al vostre gust. Comenceu a preparar el farciment tallant la ceba molt fina. Agafeu-ne la meitat i sofregiu-la amb mantega, a foc molt lent. Després, afegiu-hi la carn picada amb sal i pebre. Mentrestant, poseu una olla al foc amb aigua, una fulla de llorer i una mica de sal i pebre. Prepareu el cepeliani fent boles de patata amb les mans. Aixafeu-les del mig fent-hi un forat i poseu-hi una cullerada del farciment. Tanqueu la bola de patata donant-li una forma allargada, com la d'un zepelí, que és d'on prové el nom. Feu els cepeliani a l'olla amb aigua durant 15 o 20 minuts i després traieu-los de l'olla. Prepareu la salsa tallant la cansalada a daus molt petits. Sofregiu-la amb la resta de ceba tallada fina que teniu reservada. Gairebé al final, afegiu-hi la nata agra o, si no en teniu, crema de llet i condimenteu-ho amb sal, pebre i marduix. Serviu els cepeliani amb unes quantes cullerades de salsa per sobre.

Anar al contingut