Cebiche (Peix marinat) - Perú

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Marina Samaniego (restaurant El Patio Latino), Barcelona

INGREDIENTS

  • peix blanc (lluç, corball)
  • suc de llimona
  • coriandre
  • ceba
  • all
  • api
  • enciam
  • pebrot vermell
  • choclo (blat de moro)
  • canchas (blat de moro torrat)
  • camote (moniato)
  • rocoto picant (tipus de pebrot)
  • ají
  • sal
  • julivert
  • pebre blanc

PREPARACIÓ

Coeu el camote i el choclo i els reserveu.
Feu una barreja amb: all mòlt, sal, pebre, coriandre picat ben fi i api picat. Remeneu-ho, perquè totes aquestes espècies es barregin bé. Afegiu-hi uns trossets de rocoto picant, ceba tallada i els talls de peix. Remeneu-ho perquè es barregin els condiments amb el peix i afegiu-hi el suc de llimona. Deixeu-ho macerar un mínim de 10 minuts.
Al mig del plat, poseu-hi unes quantes cullerades del peix macerat i, per sobre, ceba tallada ben fina, una mica d'ají (sense les llavors), pebrot vermell a rodanxes fines, unes quantes canchas i julivert picat. Regueu-ho amb la leche de tigre (el suc de la maceració que, a més, va bé per a la ressaca). Al costat, una fulla d'enciam, un parell de trossos de camote i de choclo.

Anar al contingut