Cebiche de mero (Mero marinat) - Equador
- Programa: Karakia
- Cuina: Enrique Zambrano
INGREDIENTS
- mero
- llimones
- cebes
- cilantro (coriandre fresc)
- pebre negre
- sal i oli
PREPARACIÓ
Renteu i talleu el mero a bocins. Escorreu les llimones. En un bol, deixeu marinar el mero tallat amb suc de llimona i sal des del dia abans; d'aquesta manera, per l'acció dels àcids, el peix quedarà "cuit".. Talleu les cebes a rodanxes finíssimes i adobeu-les una estona amb suc de llimona (o vinagre) i sal. Després, afegiu-les al bol del mero marinat. Condimenteu-ho amb un polsim de pebre negre i amaniu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat . Trinxeu un bon grapat de coriandre fresc i afegiu-lo al bol del mero. Remeneu-ho de nou i ja ho podreu servir. Aquest cebiche se sol acompanyar amb chifles (xips de plàtan)