Ceba farcida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Carles Ferri
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les cebes són riques en fibra i en compostos antioxidants com els flavonoides, substàncies que poden protegir l'organisme de l'efecte dels radicals lliures.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • Per a la ceba farcida:
  • 8 cebes mitjanes
  • 300 g de carn picada de porc
  • 300 g de carn picada de vedella
  • 1 rovell d'ou
  • 40 g de molla de pa
  • 0,25 l de llet
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre negre en pols
  • Per la salsa:
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 porro
  • 15 g de mantega
  • 1/2 l d'aigua
  • 0,05 l crema de llet
  • sal
  • Pel cruixent de porro:
  • 1 porro
  • 100 g de farina
  • 0,4 l oli gira-sol
  • sal
  • Altres:
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les cebes, emboliqueu-les amb paper d'alumini i escaliveu-les al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant mitja hora, fins que estiguin tovetes.

Passat aquest temps, retireu-les del forn i deixeu-les refredar. Quan ja estiguin fredes, feu-los un tall a la part contrària del nus, buideu les capes centrals, piqueu les capes que heu tret i reserveu-ho per separat.

A continuació, en un cassó, feu bullir la llet, afegiu-hi la molla de pa perquè es remulli i reserveu-ho fora del foc.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu les carns picades durant uns 4 minuts. Després, afegiu-hi la part de la ceba que havíeu picat, salpebreu-ho, incorporeu-hi la barreja de molla de pa i llet i deixeu-ho coure una estona. Quan hagi reduït, retireu-ho del foc, deixeu-ho refredar una estona, afegiu-hi el rovell d'ou, el julivert picat, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, poseu la barreja dins la màniga pastissera, farciu les cebes que teníeu reservades i deixeu-les coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Per fer la salsa, en una paella amb mantega, feu suar la ceba picada durant 10 minuts.

Seguidament, afegiu-hi el porro tallat en juliana, deixeu-lo sofregir 6 o 7 minuts, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc mig durant 30 minuts. Passat aquest temps, tritureu la salsa amb el túrmix, passeu-la pel colador xinès, rectifiqueu-la de sal, poseu-la en un cassó al foc, afegiu-hi la nata i escalfeu-la a foc suau durant 4 minuts.

Per fer cruixent de porro, netegeu el porro, talleu la part mes blanca a la juliana, enfarineu-lo, fregiu-lo en una paella amb oli ben calent, saleu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.

I ja per acabar, poseu les cebes al centre del plat, cobriu-les amb una mica de salsa i guarniu el plat amb el cruixent de porro i el cibulet picat.