"Catxuflillo" de salsitxes, sèpia i musclos

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni Saez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 16 salsitxes
  • 1,200 kg de musclos de roca
  • 1 sèpia grossa
  • 1 pop mitjà
  • 1/2 kg de siurenys
  • 1/2 kg de rossinyols
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • brou de cranc
  • oli d'oliva
  • Per a la picada
  • julivert
  • safrà
  • all

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho bé.
Tot seguit, en una cassola amb oli abundant sofregiu el tomàquet, pelat i tallat a trossos, i la ceba picada durant unes 3 hores. A continuació, poseu-hi les salsitxes i els rossinyols. Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la sèpia i el pop i deixeu-ho coure 20 minuts més. Seguidament, aboqueu-hi el brou de cranc i els siurenys escaldats i deixeu-ho coure. Quan faltin 3 minuts per retirar-ho del foc afegiu-hi els musclos i la picada i remeneu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu el "catxuflillo" en un plat fons.