Cassoleta Martinica

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Alegret
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Alegret, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 200 g de pasta brisa dolça
  • 80 g de farcit
  • base
  • 100 g de crema
  • 100 d'ametlles
  • sucre glaç
  • cireres confitades

PREPARACIÓ

Per començar, folreu el motllo amb la pasta brisa, que prèviament haureu estirat i enfarinat.
Retalleu la pasta brisa sobrant i feu uns talls al fons de la cassolet per evitar que es bufi. A continuació, farciu la cassoleta amb el farcit-base, que prèviament haureu preparat barrejant massapà amb mantega i ous. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 30 minuts. Tot seguit, desemmotlleu la cassoleta i cobriu-la de crema. Poseu les ametlles pelades per sobre, com si fos un gira-sol, i cobriu-ho amb sucre glaç. Després gratineu-ho al forn durant uns 3 o 4 minuts a 280 graus. I ja, per acabar, emplateu la cassoleta i decoreu-la amb unes cireres confitades.