Cassoleta de llamàntol amb mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 2 llamàntols de 1/2 kg
- 150 g de mongetes cuites
- 1 tomàquet madur
- oli d'oliva
- 1 copeta de brandi
- oli, sal i pebre Per a la picada:
- 4 alls
- 50 g d'ametlles torrades
- 2 nyores (la polpa)
PREPARACIÓ
Primer de tot, escalfeu l'oli en una cassola de ferro colat i fregiu-hi els alls fins que quedin daurats.
Reserveu-los i feu el mateix amb la polpa de les nyores (amb compte que no se us cremi perquè us quedaria amb gust amarg). D'altra banda, un cop tingueu els llamàntols nets, segelleu-los amb l'oli ben calent, així us quedarà la carn més melosa. Flamegeu-los amb el brandi i llavors ja hi podreu posar el tomàquet pelat i sense llavors a sofregir. Podeu aprofitar, mentrestant, per a fer la picada amb les ametlles torrades, la melsa del llamàntol, als alls i les nyores. Abans d'abocar-ho a la cassola, duluïu-ho amb una mica d'aigua. Deixeu-ho 5 minuts i aleshores incorporeu-hi les mongetes cuites, amb una mica de pebre. Passats 2 minuts més, ja tindreu el plat a punt.
Reserveu-los i feu el mateix amb la polpa de les nyores (amb compte que no se us cremi perquè us quedaria amb gust amarg). D'altra banda, un cop tingueu els llamàntols nets, segelleu-los amb l'oli ben calent, així us quedarà la carn més melosa. Flamegeu-los amb el brandi i llavors ja hi podreu posar el tomàquet pelat i sense llavors a sofregir. Podeu aprofitar, mentrestant, per a fer la picada amb les ametlles torrades, la melsa del llamàntol, als alls i les nyores. Abans d'abocar-ho a la cassola, duluïu-ho amb una mica d'aigua. Deixeu-ho 5 minuts i aleshores incorporeu-hi les mongetes cuites, amb una mica de pebre. Passats 2 minuts més, ja tindreu el plat a punt.