Cassoleta de bacallà amb cigrons

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cassoleta de bacallà amb cigrons
  • 2 talls de morro de bacallà (150 g)
  • 1 pebrot dessecat
  • 3 tomàquets dessecats
  • 150 g de cigrons cuits
  • 12 cloïsses mitjanes
  • suc de coure els cigrons
  • Per a la picada:
  • oli d'oliva verge extra
  • fulles d'estragó fresc
  • pebre vermell mòlt
  • 1 gra d'all pelat
  • 2 avellanes torrades
  • 2 ametlles torrades
  • Amanida de tomàquet amb olives gaspatxes
  • 2 ous de reig
  • 2 tomàquets d'amanir
  • 100 g d'olives gaspatxes
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1.En primer lloc, enfarinem el bacallà.

2.Tallem ben petit el pebrot dessecat i fem fregir el bacallà.

3.L'enretirem, i en una segona cassola hi afegim un rajolinet d'oli, el tomàquet i el pebrots dessecats.

4.Ara hi afegim els cigrons i la mateixa aigua de coure'ls, a més d'una mica d'aigua natural. I deixem que vagin fent.

5.Preparem la picada: ametlles i avellanes, alls... Tallem una mica d'estragó i també cap dins del morter.

6.A la picada, hi afegim pebre vermell mòlt, i un xic d'oli.

7.Ara incorporem el bacallà a la cassola amb els cigrons. Aprofitem l'aigua de coure el bacallà i l'afegim a la cassola. I que faci xup-xup.

8.Acabarem el plat posant-hi les cloïsses repartides i la picada pel damunt.

Ho podem combinar amb làmines crues d'ou de reig, amb oli i pebre, i amb una amanida de tomàquet amb olives gaspatxes.