Cassola de verat amb pèsols i ou dur

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montserrat Soler
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Associació de restaurants Ganxons i de la Vall d'Aro, Sant Feliu de Guíxols

INGREDIENTS

  • 4 verats de 300 g
  • 4 ous durs
  • 4 carxofes
  • 800 g de pèsols
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d'alls
  • julivert
  • 50 g d'ametlles torrades
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola.
Quan estigui ben calent, afegiu-hi la picada, que haureu fet prèviament amb tomàquets, ametlles, julivert, all, oli i sal. Deixeu-ho coure durant 10 minuts mentre hi aneu afegint aigua perquè no s'enganxi. A continuació, afegiu-hi aigua i saleu-ho. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts. Mentrestant, poseu una paella al foc amb oli. Enfarineu les carxofes, incorporeu-les a la paella i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Quan els pèsols ja estiguin bullits, incorporeu els verats a la cassola. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més. Finalment, afegiu-hi els ous, que prèviament haureu tallat per la meitat, i les carxofes. Deixeu-ho coure un minut més i ja podreu emplatar.