Cassola de peus de porc amb cargols i cloïsses

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cassola de peus de porc amb cargols i cloïsses
  • Per a la picada ("la llauna")
  • 30 alls
  • julivert picat
  • 75 g d'ametlles salades
  • 75 g d'avellanes torrades
  • 30 g de pebre vermell mòlt
  • 2 l d'oli d'oliva
  • 2 kg de caragols bullits
  • 2 kg de mongetes de Santa Pau
  • 3 kg de cloïsses
  • 30 peus de porc
  • 2 kg de pebrot vermell escalivat

PREPARACIÓ

1.Hem començat el plat fent els cargols a la llauna.

2.A la paella, ben calenta, hi hem afegit un bon raig d'oli.

3.A continuació hi hem sofregit la picada.

4.Ara hi aboquem tots els caragols, que deixaran anar una mica d'aigua. Hi afegim una mica més d'aigua de cocció dels caragols, que s'anirà reduint, i que emulsionarà amb l'oli de la picada.

5.Tallem el pebrot escalivat. Afegim més oli a la paella i hi posem, a part, el pebrot escalivat perquè es vagi saltant a banda.

6.A continuació hi col·loquem els peus de porc bullits perquè es vagin marcant. Perquè no es torrin excessivament, els peus, hi afegirem aigua de coure'ls per sobre.

7.Una mica més de picada, i ho deixarem fer durant uns 15 minuts. Mireu com queda!

8.Ara hi afegirem les mongetes de Santa Pau, que s'aniran fent en una banda de la paella, i les anem barrejant amb el suc.

9.I acabarem posant-hi les cloïsses, perquè es vagin obrint. Més picada per tota la paella, i el plat ja està llest per menjar...

Som-hi, petits...! Que comenci la funció!