Cassola de peix amb romesco

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • PER A LA CASSOLA DE PEIX
  • Rodanxes d'uns 2 cm de gruix del peix que hi hagi més fresc i de tres classes diferents. Ex.: lluç, bacallà fresc, algun calamarset, una mica de closca, rap, etc.
  • fumet de peix
  • romesco en pasta.
  • PER AL ROMESCO
  • 5 tomàquets de pera
  • 150 g d'avellanes torrades pelades
  • 150 g d'ametlles pelades
  • 3 cabeces d'alls escalivades
  • 1 pot petit de polpa de pebrot choricero
  • ALTRES INGREDIENTS
  • patates
  • all
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

EL ROMESCO
1. Escaliveu els tomàquets i els alls. Peleu-los i tritureu-ho tot amb la polpa de pebrot choricero i tota la fruita seca.
2. Munteu-ho amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
3. Guardeu-ho al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.

LA CASSOLA DE PEIX
1. Salpebreu el peix, enfarineu-lo i fregiu-lo.
2. Passeu-lo a una cassola.
3. Bulliu les patates, al punt de sal, en el fumet de peix, però que no s'acabin de coure.
4. Passeu les patates i el fumet necessari a la mateixa cassola del peix. Arrenqueu a coure a foc lent i afegiu-hi el romesco necessari per lligar el suc. Espereu que les patates i el peix quedin ben cuits, i si heu comprat marisc o closca, aquest és el moment per incorporar-ho. 3 min. de cocció, i a gaudir-ne.