Cassola de molls i verdures escabetxades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Joli
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Fernández, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 molls mitjans
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1 got de vinagre de Mòdena
  • 8 pastanagues petites
  • 4 carbassons petits
  • flors de carbassó
  • 50 g de coliflor
  • 50 g de bròquil
  • 4 espàrrecs
  • 100 g de faves
  • 4 alls tendres
  • carxofes
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una mica d'oli en una cassola i afegiu-hi els caps i les espines dels molls. Mentrestant, poseu aigua a dues cassoles.
Quan l'aigua bulli afegiu-hi sal. En una cassola poseu-hi la coliflor i el bròquil; i a l'altra poseu-hi els pèsols i les faves. Tot seguit incorporeu les pastanagues petites a la cassola on hi ha el bròquil i la coliflor. Quan les verdures estiguin cuites, refredeu-les amb aigua i gel per mantenir-les al punt de cocció. Quan els caps i les espines dels molls estiguin rossos, coleu-los mirant que l'oli vagi a parar a una altra paella. Aleshores afegiu-hi una mica més d'oli, incorporeu-hi totes les verdures i deixeu-les coure 20 minuts. Mentre es couen les verdures, daureu els molls per la banda de la pell en una paella amb oli i afegiu-hi sal. Després incorporeu-los a la cassola amb les verdures i deixeu-ho coure 5 minuts més. I ja per acabar, emplateu els molls i les verdures i afegiu-hi una mica de puré de mango i una mica de reducció de vinagre. Finalment decoreu el plat amb herbes fresques.