Cassola de mandonguilles amb tripa de bacallà

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cassola de mandonguilles amb tripa de bacallà
  • (per a 4 persones)
  • Per a les mandonguilles:
  • 1 botifarra crua amb sal i pebre
  • 100 g molla de pa
  • 100 ml llet sencera
  • 2 cullerades de farina de ceps
  • Per a la cassola:
  • 200 g mongetes del ganxet cuites
  • 400 g ceps
  • 9 cues de gamba
  • julivert
  • 300 g tripa de bacallà escaldada

PREPARACIÓ

1. Fem un tall longitudinal a la botifarra per poder treure-li la pell.

2. Posem la carn de la botifarra en un bol. Hi afegim un rajolinet d'oli i anem desfent aquesta carn, barrejant-la amb les mans.

3. Per enriquir el seu sabor, afegim a la carn un polsim de farina de ceps.

4. Per amorosir una miqueta més la carn, l'hi aboquem una miqueta de llet.

5. Hi afegim, ara, una mica de la molla de pa perquè la carn de les mandonguilles ens lligui i tingui la textura suficient per fer boletes.

6. Un cop tingui la textura que necessitem, anem fent les boletes i les anem enfarinant.

7. Tallem la tripa de bacallà escaldada a dauets petits.

8. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli i hi fem fregir els ceps. Hi afegim una miqueta de sal i pebre i ho anem removent tot plegat.

9. Afegim, ara, les mongetes del ganxet amb el seu suc, que és el que farà que no es trenquin amb la fritura.

10. Tirem a la cassola els trossets que hem fet de la tripa de bacallà.

11. Afegim unes quatre cullerades del suc d'escaldar la tripa de bacallà i un bon raig d'oli.

12. Anem posant a la cassola les mandonguilles.

13. Piquem una mica de julivert, ben primet, i l'hi afegim.

14. Posem una altra paella al foc amb un rajolinet d'oli i fem marcar les gambes només uns segons. Un cop les tinguem, aboquem les gambes i l'oli on s'han fregit a la cassola. I la deixem fer una estoneta més. Que aprofiti!